+386 31 361-057 / +386 41 370-065 info@fitdog.si

Vprašanja in odgovori – pogosto zastavljena vprašanja o izdelkih FitDog.

Kdaj uporabljamo prehranske dodatke?

FitDog izdelki so prehranski dodatek za aktivne pse, ki so izpostavljeni telesni vadbi, vendar pa sam izdelek ne more nadomestiti kvalitetno dnevno prehrano psov. Prehranski dodatki so primerni za uporabo v času treningov, tekmovanj ali drugih fizičnih aktivnosti.
Izdelki FitDog Energy & Rehydrate se uporabljajo za dopolnitev (rezervacijo) ravni energije psa pred in med vadbo. Če izdelek uporabljamo samo za rehidracijo, ga lahko po potrebi tudi razredčimo.
Izdelki FitDog Recovery se uporabljajo po fizični aktivnosti (treningu ali tekmovanju) in jih je potrebno dati psu čim prej, najkasneje pa v roku 30 minut po opravljeni fizični aktivnosti.

Ali so FitDog izdelki varni?

FitDog izdelki so varni, vendar se ne bi smeli uporabljati nepretrgano v vsakdanjem življenju, saj so namenjeni za uporabo pri večji fizični aktivnosti psa.

Se lahko izdelki Fitdog uporabljajo pri mladičih ali doječih psicah?

Izdelke FitDog lahko dajemo mladičem, kakor tudi doječim psicam.

Z mojim psom tekmujem v Agilityju. Kakšen je najboljši način za uporabo FitDog izdelkov?

Pred večjo fizično aktivnostjo (trening) ali tekmo damo psu napitek FitDog Energy & Rehydrate, da mu dopolnimo (rezerviramo) raven energije in zagotovimo ustrezno rehidracijo. Če poteka na primer tekmovanje v soboto, lahko damo psu prvi odmerek FitDog Energy & Rehydratev četrtek zvečer, nato v petek zjutraj in v petek zvečer ter v soboto zjutraj. V soboto damo psu napitek tudi med samim tekmovanjem.
V primeru, da vaš pes ne potrebuje dodatne energije, temveč le rehidracijo, lahko okus vode popravimo z majhno količino praška FitDog Energy & Rehydrate, ki bo tako bolj slastna za vašega psa.

Kakšne so koristi uporabe FitDog izdelkov pri lovskih psih?

Lovski psi so kot vzdržljivostni športniki, ki so izpostavljeni daljšemu fizičnemu stresu. Lovski dan je dolg in psi v toku dneva ne morejo zaužiti trde hrane. Povečana fizična aktivnost pospešuje izgubljanje tekočin iz telesa in tako se povečuje potreba psa po hidraciji. Zato moramo med lovsko sezono poskrbeti za pravilno rehidracijo vašega psa. Da bi ohranili dovolj visoko raven energije in ustrezno ravnovesje tekočin, lahko začnemo dajati psu napitek FitDog Energy & Rehydrate nekaj dni pred odhodom na lov in med samim lovom. Po lovu damo psu napitek FitDog Recovery, da zagotovimo optimalno regeneracijo po intenzivni aktivnosti in da ga seveda pripravimo da naslednji dan nadaljuje s fizično aktivnostjo.

Ali je mogoče uporabiti hrano kot dodatek, da je napitek bolj okusen?

Običajno psi z zaužitjem napitka nimajo problemov, ker ima okus mesa. Lahko pa mu dodate nekaj mesa ali druge hrane za pse, da bo napitek okusnejši za vašega psa.

Kako doziram napitek FitDog v času tekmovanja?

Napitek lahko pripravite zjutraj v mešalniku ali shakerju, ki ga lažje vzamete s seboj. Ker Izdelek FitDog Energy & Rehydrate vsebuje veliko maščob je najbolje, da pripravljen napitek ohranimo hladen kolikor je to pač mogoče.

Zakaj se izdelek FitDog Energy & Rehydrate težko raztaplja v vodi?

Glavna sestavina izdelka je maščoba, ki se seveda ne raztopi v vodi zelo enostavno. Prav tako glavna sestavina izdelka FitDog Recovery, ki je maltodextrin, je prav tako težje topna v vodi. Najlažji način za izdelavo napitka je, da ga pripravite v tako imenovanem Shakerju oz. športni steklenici.

Zakaj izdelek vsebuje sol?

Oba izdelki vsebujejo majhno količino soli, ki je del mesne arome. Vsebnost je pa tako majhna, da nima nobenega škodljivega vpliva na psa.

Kakšna vrste maščoba se uporablja v izdelku FitDog Energy & Rehydrate?

Izdelek vsebuje rastlinsko maščobo iz palmovega olja. Na osnovi številnih študij lahko pes to obliko maščobe zelo hitro koristi že na samem začetku fizične aktivnosti. Izdelki FitDog ne vsebujejo nobenih sestavin, ki so živalskega izvora. Tudi aroma mesa je sintetična in ne vsebuje sestavin živalskega izvora.